• EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

En uforglemmelig tur til Sveits !

Tekst og foto Jens Grini og Kittil Lindheim jr.

 

Etter en lang flytur på nesten tre timer var det greit å få strekke på bena. Vi ble møtt av lederne og noen av de andre deltakerne, dermed startet turen mot det første oppholdsstedet i Hitzkirch. Denne dagen brukte vi på å bli kjent med de andre. Vi gikk veldig godt over rens med gjengen, og de fleste var ganske åpne.

Hver dag dro vi til forskjellige steder via buss fra oppholdsstedet. Vi opplevde en god del morsomt og spennede, fikk masse opplevelser og mye kunnskaper om Sveits generelt. Spesielt hvor stolte dem er av sjokoladen, sveitserknivene og kuene sine, også hvor glade dem var i å merke alle suvenirer med flagget sitt.

Det morsomste under hele turen som vi syntes var å besøke de Sveitsiske spesialstyrkene. Etter å ha gått ut av bussen og samlet oss kommer 3 biler oppover den lange veien. Plutselig setter de to bakerste bilene på sirener. Den midterste bilen tar av og kjører i front foran den forreste bilen for å blokkere veien, mens den bakerste blokkerer bakfra. 4 full bevæpnede menn kommer ut av bilene, to forfra og to bakfra. De sikter alle sammen på den midterste bilen, og drar ut de to karene som sitter inni. De blir kastet i bakken, satt på håndjern og med hette på hodet tatt med inn i bilene før de kjører av sted videre. 2 minutter etterpå lander et Sveitsisk helikopter bare 25 meter unna oss. Vi kan kjenne vinden fra hellekoptere, vi fikk senere se videoen de hadde fanget under politijakten. Grunnen er å kunne bruke videoen som bevismateriale under en rettsak. Samme dagen fikk vi også skytetrening med MP-5 og fikk også mulighet til å bli angrepet av godt trente politihunder.

Vi har også besøkt en sjokoladefabrikk hvor vi ble vist rundt og fikk en del historie bak hvordan sjokoladen ble skapt. Etter visninga fikk vi gratisprøver av alle sjokoladene de hadde og fikk selv kjøpe så mye sjokolade vi ville. Vi dro også til et badeland med en haug av basseng og vann sklier. Vi hadde også 2 dager i byen til å gjøre hva vi ville. Siste dagen før avreise endte på et 4 stjerners hotel.

 

 

Av: Odd Harald Høvring
09.02.2014

Copyright © 2012 · Utviklet av Adaptor Consulting ·